Hengstenkeuring 2020

Hengstenkeuring 2020 Succesvol,

De hengstenkeuring van 2020 zit er weer op, het was een drukke periode al met al zijn we ruim 2,5 maand bezig geweest met het trainen en keurings klaar maken van de jonge en oudere hengsten. Gelukkig met veel hulp van vrienden en kennissen en soms ook van hengsteneigenaren. De resultaten waren zeer goed op een enkele tegenvaller na wat de premies betreft. We kijken met een tevreden en goed gevoel terug op deze hengstenkeuring. Eind oktober gestart met 33 jonge hengsten waarvan er 6 goedgekeurd zijn. In januari voor de premiekeuring hadden we er 32 in totaal. De meeste voor de premiekeuring maar ook een aantal voor hun definitieve goedkeuring. Dat was een hele organisatie met veel werk wat betreft wassen, schoonhouden en poetsen. En zeker om ze allemaal op transport naar Mariënheem te krijgen. En dan moeten ze daar piekfijn in orde in de baan verschijnen, maar ook dat is gelukt met behulp van vele helpers  !

De jonge hengsten die voor het eerst werden goedgekeurd zijn:

 • Laredo van de Pancras
 • LA van Stal Polderzicht
 • Ludovic van de Vijfmorgen
 • Love Game van Groenendaal
 • Lenox van Stal Gaia
 • Loca de Amor van Groenendaal

De premiekeuring op Zaterdag 11 Januari:

1ste premies waren er voor: Love Game van Groenendaal, LA van Stal Polderzicht, Lenox van Stal Gaia, Evra van ’t Zand, Fascination van de Colorstable, Kramer van Stal Maruschka, Kyaro van de Kuiperij, Kenwood van Gelre, Koen van de Zuid Caroline, King van Stal Old Sender, Juneau van de Amstelhof, Kölnäs Uhno, Jaro van de Welyse Hoek, Jorenzo van de Veldhoeve, Holland van Ruimzicht en Enrique van Gelre.

2de premies waren er voor: Laredo van de Pancras, Ludovic van de Vijfmorgen, Loca de Amor van Groenendaal, Gerard van Ziek, Google van Stal Polderzicht, King of Holstud, JH van stal Tangeveer, Johnson van Gelre en Jamaica van het Esveld.

Definitief goedgekeurd zijn: Camilo van ’t Haveld, Diego B. van Hedel, Arko van de Lindervelde, Fireball van Gelre, Talisman af Jaboruder, Evra van ’t zand en Enrique van Gelre.

Wat super veel positieve reacties kreeg was de presentatie aan de lange lijnen van G-Star van Stal Polderzicht (gepromoveerd naar 2de Fase) en Arko van de Lindervelde (defintief goedgekeurd) beide gepresenteerd door Laura Kramp !

En dan de kampioenschappen:

Kampioen van de 4-jarige hengsten werd Kenwood van Gelre.

Nationaal Kampioen grote maat werd Kenwood van Gelre.

Nationaal Erekampioen werd Enrique van Gelre.

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van een zeer drukke en succesvolle dag en periode van hengstenkeuring 2020.

Iedereen die deel uitgemaakt heeft van Team Hengstenhouderij Kramp hartelijk bedankt voor jullie inzet en hulp !

———————————————————

Geslaagde hengstenkeuring 2019,

De hengstenkeuring van 2019 is weer achter de rug, het is een lange en drukke periode geweest. Maar ook een gezellige tijd met veel hulp van vrienden en kennissen. We kunnen tevreden terugkijken op een zeer goede en geslaagde hengstenkeuring met SUPER resultaten ! Eind oktober zijn we gestart met 30 jonge hengsten die in December opgingen voor hun eerste goedkeuring. Daarvan zijn er uiteindelijk 9 goedgekeurd, dat was boven verwachting. Met 2 jonge hengsten gaan we nog na de na en herkeuring op 2 Februari, dat moeten we nog afwachten.

De jonge hengsten die voor het eerst werden goedgekeurd zijn:

 • Kashia van ’t Zand
 • King van Stal Old-Sênder
 • Johnson van Gelre
 • King of Holstud
 • Kramer van Stal Maruschka
 • Kyaro van de Kuiperij
 • Kenwood van Gelre
 • Koen van de Zuid Caroline
 • Koert van ’t Broekland

Op Zaterdag 12 januari zijn we met 28 hengsten naar Mariënheem afgereisd dat was een hele organisatie vooraf met wassen, poetsen, schoonhouden en transport maar dat is dankzij hulp van vrienden en kennissen prima gegaan. We hadden een nieuwe stalling plaats in de manege dat vooraf wel wat vraagtekens opleverde maar ook dat is super verlopen met dank aan de organisatie.

DE RESULTATEN VAN DE PREMIEKEURING SPREKEN VOOR ZICH,

Nationaal Kampioen grote maat: Holland van Ruimzicht Reserve Kampioen midden maat: Juneau van de AmstelhofErekampioen: Enrique van Gelre 

Verdere keuringsresultaten zijn:

Primering van de jonge hengsten was als volgt: een 2de premie behaalde Kyaro van de Kuiperij, Johnson van Gelre en Koert van ’t Broekland. Een 1ste premie behaalde: Kashia van ’t Zand, King of Holstud, Kramer van Stal Maruschka, Kenwood van Gelre, Koen van de Zuid Caroline en King van Stal Old-Sênder.

Dan de oudere hengsten:

Het tonen voor definitieve goedkeuring van Collovatti van Stal Brammelo en Sleipnir van Odoorn. Het tonen van Fireball van Gelre, hij gaat naar de 2de fase.

2de premies waren er voor Heit van de Raven, Jens van de Provinciale Weg, Google van Stal Polderzicht en Gatsby by Jet’s Stable.

1ste premies waren er voor Diego B van Hedel, Evra van ’t Zand, JH van Stal Tangeveer, Juneau van de Amstelhof, Jaro van de Welyse Hoek, Jorenzo van de Veldhoeve, Grand Prix van Stal de Elsthof, Kölnäs Uhno, Holland van Ruimzicht, Fascination van de Colorstable, Berno van de Pelgrim en Enrique van Gelre.

De Kampioenschappen:

Holland van Ruimzicht  is Nationaal Kampioen Grote Maat.

Juneau van de Amstelhof is Reserve Kampioen Midden Maat.

Enrique van Gelre werd voor de 2de keer Erekampioen.

Holland van Ruimzicht werd ook nog geselecteerd voor “de hengst met de beste draf “. 

Hiermee kwam een einde aan een zeer drukke maar succesvolle dag. Iedereen die geholpen heeft bij Team Hengstenhouderij Kramp, HARTELIJK DANK !

———————————————————————————————————

Succesvolle hengstenkeuring 2018,

En ook voor ons zit de hengstenkeuring er op. Na vele weken training mag het resultaat er zijn!
We begonnen vrijdag met 7 hengsten:

– Johnson v. Gelre
– Jantje v.d. Huslerij
– Jace v.d. Moirtakker
– Collovatti v. Stal Brammelo
– Diego B. van Hedel
– Beloki v. Stal Brammelo
– Dartel v.d. Baatehof

Helaas kregen Johnson en Jantje wederom geen groen licht. Jace en Collovatti waren beide onregelmatig. Beloki heeft zijn definitieve goedkeuring in ontvangst mogen nemen. Diego kwam op kop met een 1ste premie in een sterke rubriek. En Dartel ontving een mooie 1ste premie. Dus Dartel en Diego mochten zaterdag weer mee terug.

Zaterdag waren wij aanwezig met 23 hengsten:
– Heit v.d. Raven
– Here I am v. Groenendaal
– Heineken v. Groenendaal
– Hashtag v. Stal Polderzicht
– Holland v. Ruimzicht
– J.H. v. Stal Tangeveer
– Jaro v.d. Welyse Hoek
– Kölnäs Uhno
– Hoogmoed v.d. Kuiperij
– Geraldo v.d. Sleedoorn
– Giel v.h. Aeghterhuus
– Gigant v.d. Pelgrim
– Grand Prix v. Stal de Elsthof
– Google v. Stal Polderzicht
– Gerard v. Ziek
– Euforie v.d. Wechterholt
– Evra v. ’t Zand
– Flemming v. Stal Het Noordereind
– Vanity v.d. Buxushof
– Berno v.d. Pelgrim
– Enrique v. Gelre
– Diego B. van Hedel
– Dartel v.d. Baatehof

We begonnen de dag met Heit, Heit kreeg een 2de premie. Idem voor Here I am. Heineken mocht op kop opstellen en kreeg een 1ste premie. Hashtag kreeg een 2de premie. Holland kreeg ook een 1ste premie. J.H. werd in december goedgekeurd en mocht nu opstellen op kop in zijn rubriek, hij werd dan ook de beste van de nieuwe jaargang in de kleine maat! Jaro mocht een 2de premie in ontvangst nemen. Uhno, Hoogmoed, Geraldo en Gigant mochten een 1ste premie in ontvangst nemen. Hoogmoed werd daarnaast ook uitgenodigd voor ‘Hengst met de Beste Draf’. Giel en Google kregen een 2de premie. Grand Prix mocht op kop opstellen met een 1ste premie. Gerard en Euforie mochten beide een 1ste premie in ontvangst nemen. Evra stond er dit jaar super op en mocht op kop opstellen en een 1ste premie in ontvangst nemen. Flemming kreeg zijn 2de premie in ontvangst. Vanity, Berno en Enrique kregen alle drie weer hun felbegeerde 1ste premie. Berno werd dit jaar ook gehuldigd voor zijn Preferent schap.
En aan het einde van de dag waren de kampioenschappen met een super resultaat:
Reserve Kampioen kleine maat: Diego B. van Hedel
Reserve Kampioen midden maat: Grand Prix van Stal de Elsthof
Reserve Kampioen grote maat: Evra van ’t Zand
Ere Kampioen: Enrique van Gelre

Alle medewerkers van Team Hengstenhouderij Kramp, bedankt voor alle hulp !!

And also for us the stallion inspection is over. After many weeks of training, the result may be there! We started on Friday with 7 stallions.

Unfortunately, Johnson and Jantje didn’t get a license. Jace and Collovatti were both irregular. Beloki has received his license for life. Diego was first in his class with a 1st premium. And Dartel also got his 1st premium on the first place.

Saterday we present 23 stallions. We started the day with Heit, Heit got a 2nd premium. Here I am got also a 2nd premium. Heineken became on the first place in his class and got a 1st premium. Hashtag received a 2nd premium. Holland also received a 1st premium. J.H. got his license in December and was first in his class, he became the best of the new year in the small size! Jaro received a 2nd premium. Uhno, Hoogmoed, Geraldo and Gigant received a 1st premium. Hoogmoed was also invited for ‘Stallion with the Best Trot’. Giel and Google got a 2nd premium. Grand Prix was first in his class and received a 1st premium. Gerard and Euforie received a 1st premium. Evra was first in his class and received a 1st premium. Flemming received his 2nd premium. Vanity, Berno and Enrique all received their 1st premium. Berno was honored because he became Preferent.
At the end of the day were the championships:
Reserve Champion small size: Diego B. van Hedel
Reserve Champion middle size: Grand Prix van Stal de Elsthof
Reserve Champion big size: Evra van ’t Zand
Champion of Honor: Enrique van Gelre

All employees of Team Hengstenhouderij Kramp thanks for your help !!

Foto’s zijn gemaakt door Leontien Ruissen.

Hengstenkeuring 2017

euforie-enrique-fk5f3079

De hengstenkeuring van 2017 zit er weer op. We kunnen terugkijken op een zeer drukke en gezellige periode met als grandioze afsluiting op de premiekeuring het Algemeen Nationaal Kampioenschap voor Enrique van Gelre en reserve middenmaat kampioen Euforie van de Wechterholt.

We zijn rond 1 November gestart met de voorbereidingen en het trainen van de jonge hengsten voor hun eerste goedkeuring. 23 in totaal en daarvan zijn er 7 goedgekeurd (zie hengstenkeuring nieuwe jaargang 2017). Na de jonge hengstenkeuring kwamen er 24 oudere hengsten bij en nog 3 jonge hengsten voor her en nakeuring dus in totaal 34 stuks, allemaal voor de premiekeuring en show op 6 en 7 januari.

Het was en hele planning en organisatie om ze allemaal te wassen, schoon te houden en vervoer te regelen richting Mariënheem maar door de vele hulp van vrienden en bekenden ging het allemaal vanzelf en liep het op rolletjes.

Op vrijdag 6 januari zijn we met 12 hengsten naar de keuring geweest, de resultaten waren uitstekend. S’morgens eerst nog 3 jonge hengsten voor Her en Nakeuring, helaas geen nieuw goedgekeurde erbij.

Hier volgen de premiekeuring resultaten van onze eigen hengsten,

 • Zwartbont van de Kortenhof, 1ste premie en 1ste plaats en definitief goedgekeurd
 • Collovatti van Stal Brammelo, 1ste premie en 2de plaats
 • Bluemull Bonhoga, 2de premie
 • Zegmar van de Zandkamp, 1ste premie en 3de plaats

En de hengsten van andere eigenaren,

 • Axel van Stal de Honderdmorgen, 1ste premie en 1ste plaats en definitief goedgekeurd
 • Zorro van het Kruuthuus, 1ste premie en 2de plaats en definitief goedgekeurd
 • Xander van stal het Noordereind, definitief goedgekeurd
 • Axel van Stal de Groene Weide, definitief goedgekeurd
 • Talisman af Jaboruder, gepromoveerd naar de 2de fase
Dan naar de zaterdag met 22 hengsten die thuis stonden en 4 van de vrijdag die terug mochten komen voor het kampioenschap was het een hele klus om ze alle 26 in Mariënheem te krijgen. En daarbij kwam ook nog eens de zeer slechte weersomstandigheden s’nachts. Maar het ging goed. Met de vrachtwagen en de bus en daarnaast 7 trailers lukte het om alles op de keuring te krijgen.

Hier volgen de resultaten van onze hengsten of die bij ons ter dekking staan,

 • Geraldo van de Sleedoorn, 1ste premie en 2de plaats
 • Google van Stal Polderzicht, 1ste premie en 4de plaats
 • G-Star van Stal Polderzicht. 1ste premie en 7de plaats
 • Heit van de Raven, 2de premie en 8ste plaats
 • Hercules van Stal Nic-Clau, 1ste premie en 5de plaats
 • Hashtag van Stal Polderzicht, 2de premie en 7de plaats
 • Fascination van de Colorstable, 2de premie en 6de plaats
 • Fireball van Gelre, 1ste premie en 1ste plaats
 • Diego B. van Hedel, 1ste premie en 1ste plaats
 • Euforie van de Wechterholt, 1ste premie en 1ste plaats
 • Enrique van Gelre, 1ste premie en 1ste plaats
 • Oud Kampioen: Vanity van de Buxushof, 1ste premie
 • Oud Kampioen: Berno van de Pelgrim, 1ste premie

En de hengsten van andere eigenaren,

 • Gigant van de Pelgrim, 2de premie en 2de plaats
 • Gerard van Ziek, 1ste premie en 5de plaats
 • Here I Am van Groenendaal, 1ste premie en 2de plaats
 • Grand Prix van Stal de Elsthof, 1ste premie en 2de plaats
 • Heineken van Groenendaal, 2de premie en 4de plaats
 • Holland van Ruimzicht, 1ste premie en 3de plaats
 • Flemming van Stal het Noordereind, 2de premie en 5de plaats
 • Eltjo van Veldhuizen, 2de premie en 4de plaats
 • Diesel van Stal Dito, 1ste premie en 5de plaats

Daarna volgde de kampioenschappen in elke maat hadden we kandidaten wat op zich al mooi is om ze nogmaals te presenteren aan het publiek.

Reserve kampioen middenmaat werd EUFORIE VAN DE WECHTERHOLT

Kampioen grote maat en ALGEMEEN NATIONAAL KAMPIOEN is ENRIQUE VAN GELRE geworden !

enrique-fk5f3059

Eigenaren Piet en Marco van Doorn nogmaals van harte gefeliciteerd !
Zo kwam er een einde aan een zeer drukke periode met een super geslaagde hengstenkeuring. We willen langs deze weg iedereen nogmaals bedanken die ons geholpen heeft voor en tijdens de keuring. En dus deel uitgemaakt hebben van “Team Hengstenhouderij Kramp”. Zonder jullie hulp was dit allemaal niet mogelijk geweest !

Hartelijk bedankt allemaal voor jullie hulp !

Hengstenkeuring 2016

De hengstenkeuring van 2016 zit er weer op, het is een drukke periode geweest en het zijn zeer succesvolle hengstenkeurings dagen geworden. Met als hoogtepunt het nationaal kampioenschap in de kleine maat van Diego Beauty van Hedel. Nog een ander hoogtepunt is de goedkeuring van 2 zelf gefokte “Stal Polderzicht” hengsten nml. Google en G-Star van Stal Polderzicht beide bekroond met een 1ste premie en hoog geplaatst in de rubriek grote maat.

Diego B. van Hedel, Nationaal Kampioen Kleine Maat 2016

Diego B. van Hedel,
Nationaal Kampioen Kleine Maat 2016

We zijn gestart met de voorbereidingen en training van 27 jonge hengsten eind oktober begin november, daarvan werden er 7 in December op de jonge hengstenkeuring goedgekeurd. Nummer 8 Google van Stal Polderzicht is op de herkeuring goedgekeurd.

Daar kwamen de reeds goedgekeurde hengsten nog bij voor de premiekeuring in januari dus na de jonge hengstenkeuring weer verder met 27 hengsten voor de premiekeuring op 8 en 9 januari. De resultaten waren super goed.

Op vrijdag waren er 1ste premies voor Zwartbont van de Kortenhof, Axel van stal de Honderdmorgen, Wonder Boy van de Molenstraat en Zegmar van de Zandkamp. En 2de premies voor Beloki van Stal Brammelo, en Bluemull Bonhoga.

Op Zaterdag bij de oudere hengsten 1ste premies voor Fireball van Gelre, Enrique van Gelre, Evra van ’t Zand, Elegant van de Bloemhof, Elco van de Vijfmorgen, Euforie van de Wechterholt, Emilio van Stal de Langewei, Diego Beauty van Hedel, Vanity van de Buxushof en Berno van de Pelgrim. Een 2de premie was er voor Coldplay van de Esdahoeve. Helaas was onze nieuwe aanwinst Collovatti van Stal Brammelo onregelmatig en kon dus niet worden beoordeeld.

Bij de hengsten van de nieuwe jaargang waren er 1ste premies voor Google van Stal Polderzicht, G-Star van Stal Polderzicht, Gido van ’t Kleine Weitje, Geraldo van de Sleedoorn en Gerard van Ziek. 2de premies waren er voor Giel van het Aeghterhuus, Go Getter of Duke Stable en Flemming van Stal het Noordereind.

Aan het einde van de dag de kampioenschappen, ook daar waren we goed vertegenwoordigd met de 1a geplaatste hengsten nml. in de kleine maat: Diego Beauty van Hedel, Zegmar van de Zandkamp en Elco van de Vijfmorgen. in de midden maat Euforie van de Wechterholt en in de grote maat  Fireball van Gelre.  Met als hoogtepunt van deze keuringsdagen het Nationaal kampioenschap in de kleine maat van Diego Beauty van Hedel !

Langs deze weg willen we iedereen hartelijk bedanken die ons heeft geholpen in de drukke periode voor en/of tijdens de hengstenkeuring. En dus deel hebben uitgemaakt van ” Team Hengstenhouderij Kramp” !! We hebben er met z’n allen veel tijd en aandacht aan besteed en de fraaie resultaten spreken voor zich. Het was weer een leuke en gezellige tijd en tot de volgende hengstenkeuring !

Iedereen bedankt namens, Hengstenhouderij Kramp

Terugblik op een zeer geslaagde hengstenkeuring 2015.

De hengstenkeuring van 2015 zit er al weer enige tijd op. We kunnen gerust zeggen dat het weer succesvolle dagen zijn geworden.
Te beginnen in December met de keuring van de jonge hengsten, 24 in totaal die voorgesteld werden voor een eerste goedkeuring daarvan zijn er 4 goedgekeurd. Dat zijn F.B.I. van stal Polderzicht, Fireball van Gelre, Enrique van Gelre en Flush van de Brouwerij.
Voor de premiekeuring in Januari werd het nog iets drukker bij ons op stal er moesten namelijk 28 hengsten klaar gemaakt worden en mee naar Mariënheem.
Het hoogtepunt van die dagen voor ons was dat onze eigen Elegant van de Bloemhof de titel won van Beste 4-jarige hengst !
Waar we zeker ook trots op zijn is dat Emilio van Stal de Langewei door ons klaar gemaakt voor de keuring Nationaal Kampioen midden maat is geworden. (Fam. van Herwaarden nogmaals gefeliciteerd !)
Op vrijdag waren er 1ste premies voor: Zegmar van de Zandkamp, Yankee van Stal Ankeveen, Xander van Stal het Noordereind, Alves van Veldzicht, Talisman af Jaboruder en Axel van Stal de Honderdmorgen. En 2de premies waren er voor: Abeltje van Hoeve Allee en Xander van de Axelse Buitenweg.
Voor een definitieve goedkeuring werden gepresenteerd: Zegmar van de Zandkamp, Wahtamin van de Uitweg, Polansky van Gelre, Xander van de Axelse Buitenweg en Mellow yellow el Rancho Palos Verdes.
De zaterdag was een erg drukke dag met 17 hengsten voor de keuring hier volgen de resultaten: 1ste premies voor: Elegant van de Bloemhof, Evra van ’t Zand, Euforie van de Wechterholt, Emilio van Stal de Langewei, Eldorado van de Casterhof, Delicious van Stal Polderzicht, Diego B. van Hedel, Coldplay van de Esdahoeve, Vanity van de Buxushof en Berno van de Pelgrim. En 2de premies waren er voor: Edward van de Poelwijklaan, Beloki van stal Brammelo en Bluemull Bonhoga.
De jonge hengsten die voor het eerst goedgekeurd werden behaalden allen een 1ste premie: F.B.I. van Stal Polderzicht, Enrique van Gelre en Fireball van Gelre. Helaas was Flush van de Brouwerij onregelmatig zodat hij op een later tijdstip nog voor primering terug moet komen.
Wat ook een mooie en leuke show werd is Hengsten langs de Fiets daar behaalde Zegmar van de Zandkamp met fietser / begeleider Martin Kramp een fraaie 2de plaats en Diego B. van Hedel met fietser / begeleider Harm Vissers een 4de plaats.

Langs deze weg willen we iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor jullie hulp, en dus deel hebben uit gemaakt van “team Hengstenhouderij Kramp” !!